2010 m Paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projektas

Projekto santrauka 

Projekto tikslas- Sukurti komleksinės mobilios paslaugos teikimo sistemą išsėtine skleroze sergantiems asmenims visoje Lietuvoje; skatinti žmones užsiimti mėgiama veikla kaip viena iš psichologinės saviraiškos būdų.

Veikla: Tęsti kompleksinės slaugos teikimą visiškos negalios žmonėms visoje Lietuvoje.„Atrąsti“ naujus visiškos negalios sergančius žmones, kuriems tokia paslauga netaikoma-bet gyvybiškai reikalinga ;užmegzti kontaktus su šeimos nariais-gauti jų sutikimą ;išanalizuoti kiekvieną atvejį specialistų komandoje kartu su bendrosios praktikos gydytoju, gydytoju-neurologu,psichologu;suderinti lankomumo pas ligonius dažnį pagal specialistų paslaugas;dirbti komandoje ir jai atsiskaityti; dalintis tarp projekto vykdytojų „gerąja praktika“ informuoti ,šviesti ir vykdyti sklaidą neįgaliųjų renginių metu.Skatinti žmones problemines situacijas spręsti įtraukiant juos į pamėgtus užsiėmimus.

Rezultatai:

  • stiprinami visuomenės gebėjimai kovoti su socialine atskirtimi.
  • Užmegstas ir stiprinamas organizacijos ir savivaldybių ryšis socialinių paslaugų plėtojimo srityje.
  • Suteikta moralinė pagalba šeimoms, kuriose yra visiškos negalios žmonės.
  • Psichologinė pagalba šeimoms,o ypatingai vaikams,kurie gyvena su vienu iš neįgalių tėvų.
  • Didėja organizacijos autoritetas ir žinomumas masėse.

 

Projekto tikslas ir uždaviniai : 

  • Teiki kompleksinę mobiliąją pagalbą visiškos negalios žmonėms,sergantiems išsėtine skleroze jų namuose.
  • Neįgaliųjų bei jų šeimos narių mobilios kvalifikuotos pagalbos poreikių analizė,vertinimas ir tenkinimas, atsižvelgiant į medikų rekomendacijas,pasitelkiant kvalifikuotus ir atsakingus vykdytojus.
  • Profesinių žinių pagalba siekti ,kad žmonės suprastų ir analizuotų savo problemas,užsiimtų mėgiama veikla ir pritaikytų ją kasdieniniame gyvenime.
  • Sklaida bei visuomenės informavimas.

Projekto įgyvendinimas 

Pagal negalios pobūdį ir problemų specifiką asociacijos teikiamos nuolatinio pobūdžio paslaugos: informavimas, konsultavimas ir atstovavimas; socialinių ir savarankiško gyvenimo įgūdžių ugdymas, palaikymas bei atkūrimas (savipagalbos grupėse)

Pagal Socialinių paslaugų katalogą, patvirtintą socialinės apsaugos ir darbo ministro 2006 m. balandžio 5 d. įsakymu Nr. A1-93 (Žin., 2006, Nr. 43-1570), teikiamos socialinės paslaugos: bendrosios (informavimas, konsultavimas, transporto organizavimas, sociokultūrinės, asmeninės higienos ir priežiūros organizavimas); specialiosios (pagalba į namus)

Išvados 

  • Viena iš pagrindinių sėkmės priežasčių tai projekto tęstinumas ir įgautas visuomenėje pasitikėjimas.
  • Sukomplektuotos kvalifikuotas paslaugas teikiančios komandos visose 8 draugijose,kuriose yra darbų ir atsakomybės pasidalijimas.
  • Psichologinė pagalba kompleksiškai spendžiama sesijų metu mažose grupėse,visiškos negalios žmonių namuose.
  • Projekto veiklą remia visų 8 miestų savivaldybių socialinės paramos skyriai,kuriuose dar nėra iki galo patenkintas minėtų asmenų slaugos namuose poreikis.
  • 2007 m.LISS organizacija priimta Į Eurocarer (Europos slaugytojų ) organizaciją tikruoju nariu ir dalyvauja organizacijos darbe.

Biudžeto lėšos

Lietuvos išsėtinės sklerozės sąjunga vykdydama Neįgaliųjų reikalų departamento 2010m Neįgaliųjų socialinės integracijos programą Paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projektui įgyvendinti gavo p atvirtinimą dėl finansavimo 2010 metams sumoje-67,0 tūkstančiai litų.

Projekto finansavimas paskirstytas 8 draugijoms atitinkamai 8 miestų savivaldybių teritorijose tolygiai.

Paslaugas gaus iki 100 visiškos negalios žmonių Vilniuje, Kaune,Klaipedoje, Šiauliuose, Panevėžyje,Telšiuose, Alytuje ir Raseiniuose.

Paslaugas teiks 19 projekto vykdytojų, iš jų-8 neįgalieji,11-specialistų.