Projektas finansuojamas Vilniaus m. savivaldybės

Lietuvos išsėtinės sklerozės sąjunga 2017m. liepos mėnesio pradėjo įgyvendinti Vilniaus savivaldybės sveikatos rėmimo priemonių projektą „Judėk laisvai“

Projekto tikslinė grupė: žmonės sergantys išsėtine skleroze ir jų artimieji.

Tikslas:  Suburti fiziškai aktyvių ir sveiką gyvenimo būdą pasirinkusių išsėtine skleroze sergančiųjų ir jų artimųjų bendruomenę.

Projekto vykymo laikotarpiu bus organizuojami 6 seminarų ciklai sveikos gyvensenos ir kultūros formavimui.Pirmųjų 3 motyvacinių seminarų metu  lektoriai dalinsis informacija apie sveiką mitybą bei fizinio aktyvumo naudą bendrai savijautai .Sekantys 3 seminarai bus skiriami praktiniams užsiėmimams, kurių metu profesionalus kineziterapeutas parodis, kaip taisyklingai mankštintis ir sportuoti. Seminaro dalyviams taip pat bus parengta metodinė medžiaga  (atmintinė), kurioje bus atspindėta pagrindinė su fiziniu aktyvumu bei taisyklinga mityba susijusi informacija, praktiniai patarimai ir vaizdinė medžiaga. Taip pat projekto pabaigoje bus surengta konferenciją.Konferencijos organizavimas numatomas dėl dviejų pagrindinių priežasčių – projekto metu pasiektų rezultatų aptarimui bei tolimesnės organizacijos veiklai sveikos gyvensenos srityje planavimui.