LISS metus vainikavo apsilankymas LR Seimo rūmuose

Tikrai dažnam piliečiui neretai kyla klausimas, kaip ne per televizoriaus ekraną atrodo Rūmai, kuriuose dirba LR Seimas, kasdien vienaip ar kitaip nusprendžiantis mūsų visų likimą. Gruodžio 8-ąją LISS atstovai susirinko II Seimo rūmuose ir turėjo galimybę patys pamatyti, kokiais koridoriais vaikšto ir kur geria kavą tautos išrinktieji. Ekskursijos gidės Eglė Trembo ir Rūta Mensonaitė ne tik išsamiai viską papasakojo, atsakė į klausimus, bet ir surengė nedidelį Konstitucijos egzaminą. Aldona Droseikienė pasirodė tikra „pirmūnė“, o daugeliui tikrai kilo noras grįžus namo dar kartą pasiskaityti pagrindinį šalies įstatymą, kad galėtume jaustis tikrais piliečiais.

Nė vieno abejingu nepaliko susitikimas su charizmatiškuoju Socialinių reikalų ir darbo komiteto nariu, Neįgaliųjų teisių komiteto pirmininku Justu Džiugeliu. Ne „išmokta“ šypsena tikrai dar kartą įrodė, kad palikdamas sėkmingą verslą ir ateidamas dirbti į Seimą jis liko ištikimas rinkiminės kampanijos metu deklaruotam pagrindiniam savo tikslui – pasiekti, kad valstybė neįgaliaisiais pasirūpintų taip, kad jie gyventų oriai ir nesijaustų našta artimiesiems.

LISS valdybos nariai ir visi norintys (be balsavimo teisės) susirinko viešbučio „Rotonda“ konferencijų salėje, kur vyko paskutinis dienos renginys – visuotinis susirinkimas. Kaip visada ramus posėdį pradėjęs valdybos pirmininkas Tadas Jančiauskas pasidžiaugė, kad procedūrinius klausimus pavyko išspręsti labai greitai. Veiklos ir finansinę ataskaitą pristatė LISS‘o generalinė sekretorė Aldona Droseikienė. Joje išsamiai paaiškinta visa finansinė organizacijos veikla, kurią jau patikrino nepriklausomi auditoriai. Ir vėl iškilusius naujus klausimus,kurie buvo aptarinėjami besišnabždant pakampėse, nelengvai, bet neišvengiamai pavyko išspręsti  žurnalistinę patirtį turinčiam Tadui.

Pasitikdami šv. Kalėdas palinkėkime vieni kitiems gyventi oriai, nesipešti kaip vištos dėl nukritusio grūdo – gyvenimas daug spalvingesnis ir įvairesnis.

Nijolė Lukošiūtė