Projektas“Pacientų ir jų globėjų tyrimas apie Išsėtinės sklerozės įtaką gyvenime“.

Lietuvos išsėtinės sklerozės sąjunga kartu su Roche kompanija atliko tyrimą apie sergančių IS žmonių kasdienybę ir patirtus išgyvenimus gyvenant su liga.

Išsėtinės sklerozės simptomų bei ligos atkryčių nenuspėjamumas daro didžiulę įtaką sergančiųjų bei jų artimųjų kasdieniam gyvenimui, rodo tarptautiniu mastu atlikta apklausa „Požiūris į išsėtinę sklerozę“ (angl. „MS MindSet“). Su liga susidūrę žmonės yra priversti koreguoti savo kasdienius planus ar net jų iš vis atsisakyti. Lietuvoje taip pat buvo vykdoma šio pobūdžio apklausa;surinktos ir apibendrintos anketos.Apklausos tikslas buvo geriau suprasti tiesiogiai su liga susiduriančių žmonių – sergančiųjų bei jiems padedančių artimųjų – žinias bei požiūrį į ligą, išsiaiškinti, su kokiomis kliūtimis jie susiduria kasdienybėje.
Stovykloje buvo aptarti projekto „PACIENTŲ IR JŲ GLOBĖJŲ TYRIMAS APIE IŠSĖTINĖS SKLEROZĖS ĮTAKĄ GYVENIMUI“ rezultatai. Analizė atlikta SPSS/PC programine įranga. Ataskaitoje buvo pateikti bendrieji atsakymų pasiskirstymai (procentai), ir pasiskirstymai pagal socialines-demografines charakteristikas .