Seminarų ciklas“Nauji iššūkiai“

Praktiniai seminaro užsiėmimai

Ligos formos ir ligos eiga
   Dr.neurologas Andrius Kazlauskas

Šiauliuose balandžio  mėn. vyko seminaras „Nauji iššūkiai“, kurio tikslas buvo padėti pacientams, jų artimiesiems, susiduriantiems su naujais iššūkiais progresuojant ligai, priimti ligos diagnozę, gyventi toliau bei pasiūlyti kontrolės mechanizmus ligai valdyti.

Neretai sergantiems sunku išreikšti savo pageidavimus, nes dėl fizinių ir intelektualinių problemų neįsivaizduoja ar nežino savo galimybių .Todėl seminare LISS gen.sekretorė supažindinti žmones su projekto idėja, aktualumu, požiūriu į savo ligą ir pakvietė aktyviai diskusijai ir praktiniams užsiėmimams, kuriuos įdomiai moderavo lektoriai:

Lektorė Julija Andrejeva
„Kaip išvengti psichosomatinių sutrikimų“

Praktinė patirtis susidūrus su dideliais fiziniais ir psichologiniais iššūkiais-Julija Andrejeva.Assist.prof.KU Reabilitacijos katedros vedėja;Neatpažinti psichologijos objektai. Psichologijos Interaktyvi paskaita. Pozityvus mąstymas ir vaizdai  vedantys į

subalansuotą gyvenimą . Psichologė –reiki meistrė.Rūta JanulevičienėNa, o apie ligą,jos formas ir eigą pranešimą skaitė daktaras-neurologas Andrius Kazlauskas.

 

Psichologė Rūta Janulevičienė pravedė interaktyvią paskaitą „kaip mus valdo emocijos „

Visi kalbėję lektoriai palinkėjo seminaro dalyviams  nebijoti siekti savo tikslų , būti drąsiems, neužakcentuoti ir nesustoti gyvenimo kelyje ties liga , nes tik  patys galite užsiimti mėgstama

veikla ,mylėti save ir aplinkinius ir dirbti mėgstamą darbą.