Pailgintas automatinio negalios pratęsimo karantino metu terminas

Jei baigiasi nustatytos negalios terminas, o asmuo iš asmens sveikatos priežiūros įstaigos negavo siuntimo į NDNT, jo negalios terminą pratęsime iki karantino pabaigos ir dar 90 kalendorinių dienų po jo pabaigos. Ilgesnis laikas skirtas tam, asmuo per jį galėtų spėti kreiptis į gydantį gydytoją dėl naujo siuntimo. Todėl visus, kuriems negalios terminas pratęstas automatiškai, raginame nelaukti termino pabaigos, o dėl siuntimo į NDNT į gydymo įstaigas kreiptis iš anksto.

Ir toliau prašome visus negaliai nustatyti reikiamus dokumentus NDNT teikti paštu, elektroniniu paštu arba palikti prie įėjimo į NDNT teritorinius skyrius esančios pašto dėžutėse. Dėl asmens veiklos ir gebėjimų dalyvauti klausimyno pildymo su Jumis susisieksime telefonu arba el. paštu.

Atkreipiame dėmesį, kad automatiškai pratęsus negalią nauji dokumentai neišduodami – galioja išduoti anksčiau (iki karantino pabaigos ir dar 90 kalendorinių dienų).

Asmenų aptarnavimo ir dokumentų valdymo skyrius.Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos