Raginimas suskubti dėl siuntimų į NDNT

Dalinamės aktualia informacija:

Šiuo metu asmenims, kurie karantino metu ir jam pasibaigus iš asmens sveikatos priežiūros įstaigos negavo siuntimo į NDNT, nustatytos negalios terminą automatiškai pratęsiame iki rugsėjo 14 d. Per savaitę tokių pratęsimų atliekame nuo 1 iki 1,5 tūks.

Nuo rugsėjo 15 d. negalios vertinimai bus atliekami įprasta tvarka, t. y. tik gavus gydančio gydytojo parengtą siuntimą į NDNT (jeigu nepasikeis situacija dėl koronaviruso ir dėl to nebus nustatyta kitokia tvarka).

Todėl visus, kuriems nustatytas negalios terminas pratęstas automatiškai, raginame nelaukti termino pabaigos ir dėl siuntimo į gydymo įstaigas kreiptis iš anksto. Taip išvengsite nesusipratimų dėl po rugsėjo 14 d. besikreipiančiųjų į NDNT „kamščių“ ir dėl to susidariusio nepamatuoto NDNT darbuotojų darbo krūvio.

Tačiau norime nuraminti, kad net jeigu taip ir atsitiktų, kad dėl pateisinamų priežasčių nespėsite į NDNT kreiptis su nauju siuntimu, terminą nustatysime atgaline data (t. y. nuo tada, kada pasibaigė anksčiau nustatytas terminas), taigi išmokos ir kitos socialinės garantijos dėl to nenukentės

Žr. daugiau

https://www.facebook.com/Ne%C4%AFgalumo-ir-darbingumo-nustatymo-tarnyba-prie-SADM-113449329374259/