Bendrovės „Intersurgical“ akcininkai įkūrė fondą, kurio tikslas – pagelbėti sergantiems išsėtine skleroze.

Šiais pandemijos metais ne kartą išgirdome ir dar girdėsime apie verslus, padedančius ligoninėms, medikams ir sergantiesiems. Tačiau verslininkų ir įmonių paramą sveikatos bei medicinos įstaigos skaičiuoja jau ne vienerius metus.

Portalo Delfi užsakymu žurnalas „Reitingai“ atliko tyrimą, kurio metu apklausiant paramos gavėjus, buvo išrinktos atsakingiausios įmonės ir verslininkai dešimtyje skirtingų kategorijų.

Gerųjų darbų pavyzdžiai atrinkti apklausus daugiau nei 500 įstaigų, organizacijų, pačių verslininkų ir verslo asociacijų. Pavyzdžiui, švietimo srityje apklausti visi universitetai, visos kolegijos ir dalis didžiųjų profesinių mokyklų; sielovados srityje apklaustos visos šalies vyskupijos ir dešimtys kunigų.

Skelbiame atsakingiausiųjų dešimtuką Sveikatos ir medicinos srity

Pabradėje ir Visagine veikiančios bendrovės „Intersurgical“ akcininkai įkūrė fondą, kurio tikslas – pagelbėti sergantiems išsėtine skleroze. Jau nupirktas 600 kv. m pastatas Vilniaus Žvėryno mikrorajone, šiuo metu jis įrengiamas ir kitų metų vasarą pradės veikti. Šiame centre galės reabilituotis, socializuotis ir pasisemti psichologinio pozityvumo žmonės iš visos Lietuvos, sergantys išsėtine skleroze. Paslaugos bus nemokamos.

Geradario investicija pastatui nupirkti ir įrengti sudaro 4 mln. eurų. Ir dar po keletą šimtų tūkstančių eurų kasmet kainuos išlaikyti visą centrą, pačios paslaugos ir atlyginimai darbuotojams. Viliamasi, kad per metus šiame centre ilgiau ar trumpiau reabilituotis galės daugiau nei 150 ligonių, sergančių išsėtine skleroze.