Seminaras „Nauji iššūkiai“ Panevėžyje

Seminaro ”Nauji iššūkiai” Panevėyje dienos pasitaikė karštos, bet tai nesutrukdė žmonėms susirinkti ir būti ypač aktyviems diskusijose apie mitybą.

Seminarą pradėjome nuo klausimo – ką valgyti ir kaip valgyti? Tai bene yra vienas iš dabar jau madingų klausimų visiems be išimties žmonėms.

Panevėžyje vykusiame seminare  buvo akcentuojama apie mokslu pagrįstą mitybą, kuri gali padėti sergantiems, kokie maisto produktai gydo ir saugo? Kaip rinktis maisto produktus prekybos centruose ir turguose? Kaip gaminti maistą, kad jame išliktų kuo daugiau vertingų medžiagų? Kaip maistas tiesiogiai veikia žmonių būseną? Šie ir dar  daug kitų  klausimų buvo aptarta Seminaro  metu. Pranešimą tema”Sveikatai palanki mityba” skaitė Jurgita Mikoliūnienė-Visuomenės sveikatos centro specialistė.

Apie IS ligą,jos simptomus,ligos diagnozavimą ir kontrolę pranešimą skaitė gydytojas-neurologas daktaras Paulius Pūzinas.Kad ir kiek žmonės yra apsiskaitę ir žino apie IS ligą, visada yra išnaudojama proga asmeniškai pasikonsultuoti su gydytoju,išklausyti patarimų,sužinoti naujienas gydymo klausimais.

Apie fizinę ,psichologinę,socialinę  ir dvasinę pusiausvyrą pranešimus sujungė dvi lektorės:Julija Andrejeva.Assist.profesorė KU,reabilitologė ir psichologė Rūta Janulevičienė,Reiki meistrė.

Pranešimuose buvo akcentuojamos pagrindinės kryptys:kaip rūpintis savo emocine būsena, kuri gali padėti arba kliudyti adaptuojantis aplinkoje sužinojus diagnozę, kaip tvarkytis su  baime, kaip bendrauti su savo artimaisiais, kaip išmokti prašyti kitų pagalbos bei gyventi kuo prasmingesnį gyvenimą su liga ar negalia.

Visi buvo suskirstyti į grupes ir aktyviai dirbo interaktyviose darbo grupėse,pildė anketas,diskutavo “kaip protingiau išeiti iš aklavietės” ieškant protingų sprendimų.

Pagal užpildytas anketas (po seminaro savaitės bėgyje),psichologė Rūta Janulevičienė kiekvienam asmeniškai parašė laiškus ir įvertino psichologinę būseną.Buvo suteiktos ir asmeninės konsultacijos.