Vasaros stovykla-brangiausi atsiminimai,užsimezgusios pažintys ir energijos užtaisas.

Kasmetinė vasaros stovykla didelių netikėtumų neatnešė.Kaip visada, buvo turininga,informatyvi, kūpina naujų žinių, įspūdžių ir geros nuotaikos pliupsnių.

Vasaros stovyklos “Gyvenimas be stabdžių”programa patenkino visų lūkesčius.

Šių dienų aktualijomis apie Covid-19 pandemijos iššūkius pranešimą skaičiusi Doc.dr.Rasa Kizlaitienė dalijo patarimus ir ,remiantis moksliniais tyrimais, reziumavo kad skiepų nauda sveikatai yra nepalyginamai didesnė už galimą žalą.

Apie tai ką valgome arba kitaip “kas viduje-tas išorėje ,kas išorėje-tas viduje” pasakojo  gydytoja dietologė Sandrija Čapkauskienė.

Kaip kovoti su nerimu, nemiga pranešimą skaitė gyd,psichiatrė Rūta Samajauskienė, kuri analizavo vienos pacientės istoriją ir vaizdingai perteikė tas nuotaikų aplitudes ir kaip  nuolat trunkanti prislėgta savijauta ar nekontroliuojami nuotaikų svyravimai trikdo kasdienę veiklą ir kokybišką bendravimą,

Doc.dr.kineziterapeutė  Julija Andrejeva patarė kaip  spręsti miego sutrikimus,taikant reabilitacijos metodus.Lektorė patarė neskubėti vartoti migdomųjų vaistų,o keisti gyvenimo būdą.

Na,ir aplamai,abejingų nepaliko Doc.dr.psichiatras Rytis Leonavičius dar vaizdingiau gyvenimo epizodus , nuotaikų kaitą ir charakterių tipažą pavaizdavęs per pasakų prizmę. Pasirodo visai ne nuskriausta buvo Raudonkepuraitė, o tiesiog maža mergaitė ,trumpai tariant- kuriai norėjosi eiti į mišką pasivaikščioti.O kodėl mama ją išleido-čia jau kiti faktoriai…

O kad sportas neatsiejamas nuo kasdienybės ir yra sveikatos bei energijos užtaisas pranešimą skaitė ir praktinius užsiėmimus pravedė Laura ir Sergejus Michailovai.

Na ir aišku apie grožį….Oi,kaip patiko moterims šios valandėlės.Kuri gi moteris nenori būti graži ir laiminga.Grožio ekspertė Jolanta su asistentėmis padėjo kiekvienai susikurti sau patinkantį įvaizdį pagal odos tipą,amžių,akių ir plaukų spalvą, nuotaiką ir daugelį kitų faktorių. Be abejo, po grožio procedūrų-vakaronė.

Sakome Ačiū Nacionalinio Kauno dramos teatro aktoriui Petrui Venclovai už Vytauto Mačernio (kurio 100-ąsias gimimo metines minime ) poezijos skaitymą, už poeto Pauliaus Širvio “ Aš beržas, lietuviškas beržas…” Gerbiamas aktorius balsu ir jausmu perterteikė šiuos du lietuvos lyrikos klasikus.Ačiū.

Kiek daug išmonės,kiek daug siurprizų,išradingumo pateikė visos draugijos.

Laimingos moterys  gyvai susitikusios su aktore Monika Bičiūnaite.Visą pavasarį bendravusios su Monika virtualiai, pagaliau apsikabino,juokėsi ir verkė iš laimės.

Visi dalyviai džiaugėsi, jog laikas praėjo labai prasmingai ir turiningai.

Į namus stovyklautojai išvyko pasisėmę ne tik naujų žinių, bet pailsėję, energingi ir laimingi, pasinaudoję nepaprasta galimybe savo laiką praleisti kitaip nei yra įpratę.