„Kai žmogus jaučiasi reikalingas, žino, kad yra vertingas“ Projektas „Aš (at)kūriu šeimą

Žmogus, manantis, kad yra vertingas, gyvenime pasiekia daugiau, tai suteikia jėgų eiti į priekį. Kai žmogus jaučiasi reikalingas, žino, kad yra vertingas. O tai labai svarbu – kelia pasitikėjimą savimi, didina savivertės jausmą.

Psichologas iš Danijos Noordbergas akcentavo,kad jo uždavinys pirmame projekto vykdymo etape-pasiekti, kad žmonės ,kurie dalyvauja šiame projekte- ATSIVERTŲ.Tik atsivėrus žmogui atvirai, ką jis jaučia, kas jį kamuoja-tik tuomet galima jam padėti.Todėl psichologas dirba su kiekvienu iš 26 projekto dalyvių-individualiai.

Psichologas suskirtė projekto vykdymo eigą į 5 etapus.

I etapas (trunkantis 3 mėnesius)-ATSIVĖRIMAS.Atsiverdami žmonės parodo, kad mumis pasitiki ir kad su mumis jaučiasi saugūs. Tai skatina mūsų pasitikėjimą jais ir saugumo jausmą.

Kai  žmonės  vengia  atsiverti,  bijodami,  kad  jų  atvirumu  bus  pasinaudota,tuomet jo psichologinės būklės atstatymas reikalauja ilgesnio proceso.

Atsivėrimas  yra  tarsi  potencialių santykių tarp psichologo ir paciento išbandymas,leidžiantis nuspręsti kokiu keliu ir kokiu greičiu reikia priimti sprendimus apie tolesnes bendravimo perspektyvas.

Tuomet pereinama prie kito ETAPO.

Projektą remia: