Kaip išmatuoti (savi) VERTĘ? Projektas „Aš (at) kūriu šeimą“

Kaip išmatuoti (savi) Vertę ?

Vyksta II-asis užsiėmimų ciklas, kuriuos moderuoja psichologas Noordbergas surinkdamas grupę jaunų pacientų, pritaikydamas vieną iš keturių (Savi) analizės užsiėmimo grupių:psichologiškas atsparumas viešai aplinkai, psichologiškas atsparumas darbinėje aplinkoje;lyčių lygiavertiškumas;perdėtas pilnavertiškumas.

Savivertės trūkumas asmeninės žmogaus charakterio savybės.Labai svarbu paskątinti žmogų, Visada labai svarbu sužinoti, kaip žmogus įsivaizduoja save ,apie tai kalbėdamas labai atvirai.Ar idealizuoja save ir linkęs visiems dalinti patarimus kai gyventi (neva iš savo patirties) ar žmogus save tiek nuvertina, kad yra tik mažas šešėlis savo šeimoje ir kasdien daro kažkokias klaidas…

Psichologas kiekvienam žmogui turi atskirą dialogą.

Artumas Erdvėje-vienas iš veiksnių, lemiantis žmonių patrauklumą.Žmogus, kuris atsiveria,bendrauja,kuo dažniau jį matome, tuo daugiau turi galimybių užmegsti pažįstamų ,draugų ratą. Mes turime daugiau galimybių jį pažinti ir todėl jis  mums vis labiau patinka. Pažįstamumas  didina  saugumo  ir patikimumo jausmą.