EMSP konferencija 2019 „Skaitmeninė Sveikata Išsėtinės Sklerozės Valdyme“

Vilniuje, gegužės 10-11 d. Europos Išsėtinės Sklerozės Platformos 30-mečio proga, Europos išsėtinės sklerozės bendruomenė dalyvavo Europos Išsėtinės Sklerozės Platformos (angl. European Multiple Sclerosis Platform), metinėje konferencijoje, organizuojamos kartu su Lietuvos Išsėtinės Sklerozės Sąjunga. Šių metų tema – Skaitmeninė Sveikata Išsėtinės Sklerozės Valdyme (angl. Management).

Pedro Carrascal – EMSP Prezidentas pažymėjo kad skaitmeninės technologijos  padeda susisteminti informaciją ir sujungti ją su kitais  gyvenimo kokybės rodikliais yra svarbi vertinant sveikatos rizikos, sveikatos socialinius veiksnius, sveikatos sistemos efektyvumą, sveikatos gerinimo ir prevencijos programas, nustatant prioritetinius sveikatos  tikslus.

Sveikinimo kalboje Rimantė Šalaševičiūtė -Seimo socialinių reikalų ir darbo k-to pirmininkė-– paminėjo Valstybės svarbą tobulinant įstatymus, kurie  prisidėtų prie tolimesnio skaitmeninės sveikatos vystymo IS ligos valdyme.

Pacientai ir specialistai aktyviai dalyvavo interaktyviose diskusojose:IS pacientų bendruomenių lūkesčiai – kam komunikuoti ir su kuo bendradarbiauti siekiant juos įgyvendinti.

Metinė konferencija pasiūlė ižvalgas šiomis temomis: Smegenų (angl brain) sveikata skaitmeniniame pasaulyje, Gausiai dalyvavę pacientai iš įvairių Europos šalių susidomėję  klausėsi pranešimų  apie vykdomus tyrimus  ir inovacijas skaitmeninės sveikatos politikos išsėtinės sklerozės valdyme.

Dvejų dalių klinikinių tyrimų praktinis užsiėmimas b uvo skirtas  suprasti paciento patirtį klinikiniuose tyrimuose bei skaitmeninių technologijų įtaką MS valdymui klinikinių tyrimų kontekste.

Mes tikime, kad jungiant sveikatos duomenis Europoje, paremti įrodymais pagristą priežiūrą turės įtakos žmonių su išsėtine skleroze gyvenimo kokybei. Apie tai kalbėję lektoriai leido suprasti,kad  skaitmeninės programėlės ir sveikatos duomenys įgalina žmones geriau suprasti ir valdyti savo sveikatą ir gerovę. Technologijos ir skaitmeniniai įrankiai įgalina sveikatos priežiūros specialistus teikti žmonėms su išsėtine skleroze paslaugas nuotoliniu būdu, gerinant prieigą ir komunikaciją tarp pacientų ir sveikatos priežiūros specialistų.

Dėkojame konferencijos rėmėjams: