Seminaras“SOCIALINIO DARBO PAGRINDAI DIRBANT SU NEĮGALIAISIAIS“

Specialistų kvalifikacijos tobulinimosi seminaras

 

Vis daugiau ir dažniau atsiranda žmonių, norinčių neatlygintai ir savo noru daryti gerus ir reikalingus darbus. Tokiai veiklai pasiruošti nereikia ypatingų įgūdžių, žinių ir jų atnaujinimo, specialių gebėjimų ar ilgalaikių praktikų. Tačiau yra tokių savanoriškos veiklos sričių, kuriose norint dalyvauti reikalingas ne tik papildomų žinių turėjimas, bet ir tam tikri praktiniai, profesionalūs įgūdžiai.Vystantis profesionaliai savanorystei dirbti su neįgaliaisiais,jiems padėti ir patarti, reikia daug komponentų – laiko, papildomų naujų žinių, praktikos, didesnio susikaupimo ir didelio atsidavimo kitam piliečiui.

LISS šių metų planuose organizuoja seminarus, kurie padės ugdyti specialistų kompetencijas, tobulinti socialinių paslaugų koordinavimo procesą, o taip pat didinti teikiamų paslaugų prieinamumą, kokybę ir plėtrą.

Seminare, kuris vyko TRakuose  liepos 11d.savo profesinėmis žiniomis bendrųjų gebėjimų ir socialinių gebėjimų srityse dalijosi Trakų visuomenės sveikatos centro,Vilniaus profesinio rengimo centro ir Vilniaus Centro poliklinikos specialistai. Įgyti žinių ,pasidalinti patirtimi ir užmegsti kontaktus su kitais savanoriais ,panoro  20 žmonių,iš jų 8 šeimų artimieji, kuriose išsėtine skleroze serga vaikai iki 18 metų.

Seminare buvo akcentuojama kaip bendrauti su negalią turinčiais asmenimis ir jų šeimos nariais, kokie pagrindiniai socialiai pažeidžiamų grupių  integracijos etapai, kaip efektyviai ir tikslingai organizuoti užimtumą, edukacines veiklas ir kaip tapti nepamainomu pagalbininku.

Seminaro metu buvo pristatytas naujas projektas, planuojamos vykdyti veiklos ir jų teikiama nauda.